Mixing
Vaak is het ook zo dat je tijdens het produceren de muziek zo vaak hebt gehoord dat kleine foutjes niet meer opvallen. Of wil je liever focussen op het maken en in elkaar zetten van sounds in plaats van mixen, dan kun je de mix ook uitbesteden. Mixen is namelijk niet alleen het passend maken van de verschillende sounds, het is ook de muzikale aspecten van de verschillende geluiden en instrumenten benadrukken en de song meer impact geven. Dit is een kunst op zich. Edwin zal niet alleen je mix in orde maken, hij zal je er ook bij vertellen welke keuzes zijn gemaakt en waarom. Het kan ook zijn dat je even terug moet gaan naar je sounddesign voor aanpassingen. Je kunt tijdens dit proces ook jouw ideeën over de mix kwijt, want het resultaat telt!

Mastering
Mastering is de laatste stap in het proces van het produceren van je track. Voor een goede mastering moet de mix al in orde zijn. Het is meer een laatste check-up en oppoetsbeurt van de mix. Ook is het belangrijk dat de master engineer de track voor het eerst hoort. Een paar verse oren dus. Een track laten mixen en masteren door dezelfde persoon is hierom niet echt aan te raden. Een master zorgt er onder andere voor dat je track op goed volume zit zodat die goed mee kan draaien met de andere muziek die je op de radio of feesten hoort. Een track die niet vol of zacht klinkt, zal niet snel gedraaid worden door een DJ.

Ook voor audio mastering kun je terecht bij de Baat Audio. Van muziek, stem mastering tot luisterboeken. Voor vragen over muziekproductie, neem dan vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.