Audiovisueel
Film kan niet zonder geluid. Probeer maar eens een horror te kijken met het geluid uit. Je zult niet schrikken. Een persoon die in beeld op hakken loopt zonder voetstappen te horen, komt niet geloofwaardig over. Sounddesign en muziek hebben een grote impact op het beeld. Het belangrijkste hierin is dat de geluiden ook matchen met hetgeen wat je ziet.
Bij de Baat Audio wordt er erg gepassioneerd en gedetailleerd gewerkt aan audiovisuele opdrachten. De mogelijkheden in dit vak zijn ook eindeloos en er kan enorm veel creativiteit in gestopt worden. Er wordt gewerkt met de DAW Nuendo, die zich perfect verleend voor audiovisuele producties. De sample base voor sounddesign van de Baat Audio is enorm ruim. Voor elke situatie zijn er sounds door de jaren heen opgenomen en bewerkt. Die zijn dan ook snel bij de hand wat strakke deadlines goed mogelijk maakt.
Dialogue editing is ook een groot onderdeel van audiovisuele producties. De opgenomen audio moet strak onder het beeld liggen. Opnames die niet zo mooi zijn moeten worden overdubbed.

Voor composities van soundtracks wordt wat meer tijd genomen. Het is belangrijk dat het verhaal van de film goed verteld wordt in de muziek. Hiermee wordt een goede communicatie met de regisseur en het productie team voorop gesteld. Een groot scala aan (virtuele) instrumenten maakt het mogelijk om muziek te produceren in alle vormen en maten. Van analoge naar digitale muziek.

Zoek je een sounddesigner of composer, of heb je een vraag over audiovisuele producties, neem dan contact op.