Luisterboeken

Heb je een luisterboek, podcast of interview opgenomen en je wilt die schoon laten maken; daar kan de Baat Audio je bij helpen! Edwin heeft ruime ervaring met het editten en produceren van audio monoloog of dialoog.
Wil je je luisterboek inspreken? Dat kan ook. Edwin staat in contact met recording studio’s met de juiste akoestiek, waar je je boek op zeer hoge kwaliteit op kunt nemen.

Wat is het verschil tussen een editor en producer?

Een editor maakt de audio schoon. Klikjes, popjes, storende ademhaling, vervelende achtergrondgeluiden en spreekfoutjes worden weggehaald. Dit wordt gedaan met behulp van een schone roomtone, waardoor het fijn wordt om naar de audio te blijven luisteren als luisteraar.

Een producer heeft meer taken. Die stuurt de lezer aan, maakt de edit en stuurt de naluister controle aan, want ook een editor kan foutjes maken. Zodra de controle terugkomt bij de producer, neemt hij contact op met de lezer(es) voor eventuele retakes. Zodra alle audio goed is, benoemt de producer alle files naar behoren. Mastering en encoding van de audio hoort ook bij de taken van de producer. Een wat meer vollediger pakket dan de editor, waarbij een goede communicatie noodzakelijk is.

Wil je een luisterboek laten editten of laten produceren, neem dan contact op voor een vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Referentie