de Baat Audio Services

Muziekproductie

Mixing & Mastering

Audiovisueel

Luisterboeken

Muziekproductie

Edwin heeft ruim 20 jaar ervaring met het produceren van muziekstukken. Door het spelen van de gitaar en piano en het releasen van elektronische dance producties, heeft hij ervaring met verschillende genres in de muziek. Ben je op zoek naar een producer voor je zangkunsten? Dan kun je bij de Baat Audio terecht. Een juiste communicatie staat hier voorop. Edwin vindt het belangrijk dat de muziek precies bij je past! Dit kan je bijvoorbeeld doen door aan te geven welke muziek je inspireert.

Arrangeren, Sounddesign
Je kent het wel. Je ben al een tijdje bezig met muziek. Je hebt een paar tracks gemaakt, maar ze klinken nog niet zo goed als dat je wilt. Waar kan het aan liggen? Is mijn sounddesign wel goed? Zit de muziek goed in elkaar? Ligt het aan mijn afluistering of akoestiek, of nog erger, mijn oren? Je gaat aan alles twijfelen op zo’n moment. Edwin kan je helpen om samen te bekijken hoe je jouw producties naar het volgende level kunt tillen. Dit kan door aanpassingen aan te brengen in je arrangement of aan je sounddesign. Ook de mix en master is hierin erg belangrijk. Maar nog belangrijker is je afluistering en akoestiek, wat door veel producers over het hoofd wordt gezien.

Akoestiek
Dit is misschien wel het meest onbegrepen onderwerp in muziekproductie. Toch is dit het meest belangrijke aspect in je studio. De meeste producers vinden dit helaas maar een saai onderwerp. Ook is er veel te veel valse informatie over te vinden, opgesteld door bedrijven die hun producten proberen te verkopen. Als je een dienst afneemt bij de Baat Audio krijg je vrijblijvend tips over hoe je je akoestiek in je ruimte zou kunnen verbeteren. Dit is de extra service die je bij veel andere studio’s niet krijgt. Een perfecte akoestiek is erg moeilijk te verkrijgen, maar er is al veel mogelijk met een klein budget en de juiste kennis!

Mixing
Vaak is het ook zo dat je tijdens het produceren de muziek zo vaak hebt gehoord dat kleine foutjes niet meer opvallen. Of wil je liever focussen op het maken en in elkaar zetten van sounds in plaats van mixen, dan kun je de mix ook uitbesteden. Mixen is namelijk niet alleen het passend maken van de verschillende sounds, het is ook de muzikale aspecten van de verschillende geluiden en instrumenten benadrukken en de song meer impact geven. Dit is een kunst op zich. Edwin zal niet alleen je mix in orde maken, hij zal je er ook bij vertellen welke keuzes zijn gemaakt en waarom. Het kan ook zijn dat je even terug moet gaan naar je sounddesign voor aanpassingen. Je kunt tijdens dit proces ook jouw ideeën over de mix kwijt, want het resultaat telt!

Mastering
Mastering is de laatste stap in het proces van het produceren van je track. Voor een goede mastering moet de mix al in orde zijn. Het is meer een laatste check-up en oppoetsbeurt van de mix. Ook is het belangrijk dat de master engineer de track voor het eerst hoort. Een paar verse oren dus. Een track laten mixen en masteren door dezelfde persoon is hierom niet echt aan te raden. Een master zorgt er onder andere voor dat je track op goed volume zit zodat die goed mee kan draaien met de andere muziek die je op de radio of feesten hoort. Een track die niet vol of zacht klinkt, zal niet snel gedraaid worden door een DJ.
Ook voor audio mastering kun je terecht bij de Baat Audio. Van muziek, stem mastering tot luisterboeken. Voor vragen over muziekproductie, neem dan vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Audiovisueel
Film kan niet zonder geluid. Probeer maar eens een horror te kijken met het geluid uit. Je zult niet schrikken. Een persoon die in beeld op hakken loopt zonder voetstappen te horen, komt niet geloofwaardig over. Sounddesign en muziek hebben een grote impact op het beeld. Het belangrijkste hierin is dat de geluiden ook matchen met hetgeen wat je ziet.
Bij de Baat Audio wordt er erg gepassioneerd en gedetailleerd gewerkt aan audiovisuele opdrachten. De mogelijkheden in dit vak zijn ook eindeloos en er kan enorm veel creativiteit in gestopt worden. Er wordt gewerkt met de DAW Nuendo, die zich perfect verleend voor audiovisuele producties. De sample base voor sounddesign van de Baat Audio is enorm ruim. Voor elke situatie zijn er sounds door de jaren heen opgenomen en bewerkt. Die zijn dan ook snel bij de hand wat strakke deadlines goed mogelijk maakt.
Dialogue editing is ook een groot onderdeel van audiovisuele producties. De opgenomen audio moet strak onder het beeld liggen. Opnames die niet zo mooi zijn moeten worden overdubbed.
Voor composities van soundtracks wordt wat meer tijd genomen. Het is belangrijk dat het verhaal van de film goed verteld wordt in de muziek. Hiermee wordt een goede communicatie met de regisseur en het productie team voorop gesteld. Een groot scala aan (virtuele) instrumenten maakt het mogelijk om muziek te produceren in alle vormen en maten. Van analoge naar digitale muziek.
Zoek je een sounddesigner of composer, of heb je een vraag over audiovisuele producties, neem dan contact op.

Luisterboeken
Heb je een luisterboek, podcast of interview opgenomen en je wilt die schoon laten maken; daar kan de Baat Audio je bij helpen! Edwin heeft ruime ervaring met het editten en produceren van audio monoloog of dialoog.
Wil je je luisterboek inspreken? Dat kan ook. Edwin staat in contact met recording studio’s met de juiste akoestiek, waar je je boek op zeer hoge kwaliteit op kunt nemen.

Wat is het verschil tussen een editor en producer?

Een editor maakt de audio schoon. Klikjes, popjes, storende ademhaling, vervelende achtergrondgeluiden en spreekfoutjes worden weggehaald. Dit wordt gedaan met behulp van een schone roomtone, waardoor het fijn wordt om naar de audio te blijven luisteren als luisteraar.

Een producer heeft meer taken. Die stuurt de lezer aan, maakt de edit en stuurt de naluister controle aan, want ook een editor kan foutjes maken. Zodra de controle terugkomt bij de producer, neemt hij contact op met de lezer(es) voor eventuele retakes. Zodra alle audio goed is, benoemt de producer alle files naar behoren. Mastering en encoding van de audio hoort ook bij de taken van de producer. Een wat meer vollediger pakket dan de editor, waarbij een goede communicatie noodzakelijk is.

Wil je een luisterboek laten editten of laten produceren, neem dan contact op voor een vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Referentie